bitkiselcaylar.gen.tr
bitki çayı

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Karanfilli Çay

Karanfilli çay, karanfil, Güney Amerika ve Asya'nın tropik alanlarında yetişen, aromatik özelliği olan ve yapraklarını dökmeyen bir ağacın çiçeğidir. Karanfil ağacının kökü ve çiçeklerinin tomurcukları mutfaklarda baharat olarak yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Farklı hastalıkların tedavisinde alternatif olarak da kullanılan bitki çay şeklinde ve çiçeğin özünden elde edilen yağ versiyonuyla da kullanılmaktadır. Karanfil 600 yıldan fazladır Çin'de tedavi amaçlı kullanılan mükemmel bir bitkidir.

Karanfilli Çayın Faydaları

  • Karanfil çayı sindirim sistemi için faydalı bir bitki çayıdır. Sindirimi düzenleyici etkisi vardır.
  • Diş ve dişeti hastalıklarına karşı iyi gelir.
  • Karın ve mide şişkinliğine karşı tüketilebilir.
  • Mide bulantısı ve kusmaya karşı faydalıdır.
  • Antiseptik etkisi vardır ve antibakteriyeldir.
  • Sindirim sistemi ile alakalı gelişebilecek kanser türlerine karşı etkilidir.
  • Kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi vardır.
  • Öksürük ve nefes kokusuna karşı iyi gelir.
  • Sinüzit tedavisi için faydalıdır.
  • Soğuk algınlığına karşı iyi gelir.
  • Stresi gidermek için kullanılabilir.
  • Beden ve zihinsel yorgunluğa karşı iyi gelir.
  • Akne tedavisinde kullanılabilir.
  • Kaygıyı giderici etkisi vardır.
  • Romatizma ağrıları için hazırlanan çay ağrılı bölgelere sürülebilir.
    Karanfilli Çay

    Direk olarak sürmek yerine karanfil çayı bir havluya dökerek ağrılı bölgeye havlu sarılabilir.
  • Mantar, egzama gibi cilt hastalıklarına karşı karanfilli çay bir pamuğa dökülerek sorunlu bölgelere uygulanabilir.
  • Üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı iyi gelir.
  • Saç sağlığı için kullanılabilir. Saçların daha güçlü, sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

Karanfilli Çay Nasıl Hazırlanır?

6-7 tane kuru karanfil havan yardımı ile iyice dövülerek toz haline getirilir. 1 su bardağı su kaynatılarak ocaktan alınır. Kaynar suyun içine dövülmüş karanfiller eklenir. Kullanılan demliğin kapağı kapatılarak 10 dakika demlenmeye bırakılır. Güçlü bir çay elde etmek için demleme süresi uzun tutulabilir. Karanfil çayı bir defa da hazırlanarak 3 gün boyunca ağzı kapalı, cam bir kavanozun için buzdolabında muhafaza edilebilir.

Karanfilli Çayın Yan Etkileri

Karanfilli çay sağlık açısından güvenli bir çay olarak kabul edilse de bazı durumlarda yan etkilere neden olabilir. Gebelik ve emzirme döneminde düzenli karanfil çayı tüketmek önerilmemektedir. Yapılan bazı araştırmalara göre karanfilli çayın kan pıhtılaşmasına yol açtığı savunulmaktadır. Bu nedenle her hangi bir sorundan dolayı ameliyat olacak kişiler ameliyattan 15 gün önce karanfilli çay tüketimini bırakmalıdır. Aynı şekilde ameliyattan sonra da bir süre tüketilmemelidir.

Yayınlanma Tarihi : 14.12.2015 4:16:58 PM

Karanfilli Çay Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Karanfilli Çay"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çayın Faydaları

Çayın Faydaları, Siyah çayda bulunan flavonid ve antioksidan kimyasalları, vücuttaki zehirli maddelerle mücadele ederek, toksinleri temizleyerek kalbi rahatlatmaktadır. Böylece damarlar rahatlamakta, kanda pıhtı oluşması önl...

Kış Çayı

Kış çayı, Kış günlerinin yaklaşmasıyla beraber kış hastalıkların birebir gelecek kış çayı da önem kazandı. Bu çay soğuk havalarda içimizi ısıtır ve grip, nezle gibi kış hastalıklarına karşı koruma sağlayan içerisinde birçok faydal...

Siyah Çay

Siyah çay, aslında herkesin bildiği normal tüketilen çaydır. Ülkemizde siyah çay adeta milli içeceğimiz gibi sayılmaktadır. Kahvaltıların olmasa olmazlarından olan siyah çay, ülkemizde son derece yaygın bir şekilde tüketilmektedir...

Siyah Çayın Faydaları

Siyah çayın faydaları, siyah çay bizim ülkemizde suyun ardından en çok tüketilen içecekler arasındadır. Yeşil çay, beyaz çay ve oolong çayı bitkisinden üretilen ve bazı işlemlerden geçirilerek siyah renk alan bir çaydır. Siyah çay...

Çayın Zararları

Çayın Zararları, Türk milletinin en çok tükettiği içeceklerden biridir, ve hatta en fazla tüketilen içecektir diyebiliriz. Büyük bir kısmımız için çaysız bir kahvaltı sofrası düşünülemez ve yine evimize ayak üstü bile uğrayan olsa...

Sarımsak Çayı

Sarımsak çayı, insanlar arasında çok sevilmeyen ve insanların çok fazla tüketmediği bitki çayları arasında yer almaktadır. Özellikle sarımsağın kokusunun insanların hoşuna çok gitmemesi nedeni ile insanlar bu çayı içmek yerine çok...

Nane Çayı

Nane çayı, günümüzde insanların modern tıpta da kullandığı bitkisel çaylardan biridir. Nanenin içerisinde bulunan faydaların ve etkilerin daha fazlası nane çayı içerisinde bulunmaktadır. Bu nedenle nane çayı içerisinde nanenin fay...

Zayıflama Çayı

Zayıflama çayı, fazla kilolarından şikayeti olan, özellikle kadınların ilk başvurduğu yöntem zayıflama çayıdır. Zayıflama çayları kilo kontrolü sağlayanlara yardımcı olan, metabolizmayı hızlandıran ya da yağ yakımına yardımcı olan...

Ada Çayı

Ada çayı, sayısız yararı olan bir bitkidir. Çayının sağlığımıza benzersiz derecede faydaları var. Dünya çapında yaygın bir tüketime sahip olan ada çayı 2001 senesinde yılın bitkisi seçilmiştir. Bitkinin kurutulmuş yaprakları çay y...

Papatya Çayı Faydaları

Papatya çayı faydaları, Son birkaç yıldır siyah çay ve yeşil çaydan sonra en çok tercih edilen çay türü papatya çayıdır. İlkbahar aylarının gelmesi ile birlikte çayırlarda, yol kenarlarında beyaz çiçekler açan papatya bileşikgille...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

bitki çayı, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017